
Urządzenia i Akcesoria
Ayam Serai Vietnam (Vietnamese Lemongrass Chicken)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porsi
Składniki
-
paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 2 paha ayam utuh), potong kecil-kecil (4-5 cm)500 g
-
kecap ikan10 g
-
siung bawang putih dicincang15 g
-
bubuk kari1 sdm
-
garam½ sdt
-
gula1 ½ sdt
-
kecap hitam1 sdt
-
minyak goreng20 g
-
serai segar bagian putih saja, potong kecil-kecil2 batang
-
bawang merah (berkisar 1 bawang merah)50 g
-
cabai merah segar biji dibuang, dicincang, untuk hiasan½
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
217 kcal /
907.9 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hidangan Ayam
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
25 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 45 min
35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz.
Brak ocen