Ayam Serai Vietnam (Vietnamese Lemongrass Chicken)

Ayam Serai Vietnam (Vietnamese Lemongrass Chicken)

3.6 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porsi

Składniki

  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 2 paha ayam utuh), potong kecil-kecil (4-5 cm)
    500 g
  • kecap ikan
    10 g
  • siung bawang putih dicincang
    15 g
  • bubuk kari
    1 sdm
  • garam
    ½ sdt
  • gula
    1 ½ sdt
  • kecap hitam
    1 sdt
  • minyak goreng
    20 g
  • serai segar bagian putih saja, potong kecil-kecil
    2 batang
  • bawang merah (berkisar 1 bawang merah)
    50 g
  • cabai merah segar biji dibuang, dicincang, untuk hiasan
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 15.6 g
Kalorie 907.9 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie