Urządzenia i Akcesoria
Ayam Arak (Rice Wine Chicken)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi
Składniki
-
minyak wijen40 g
-
jahe segar diparut100 g
-
ayam kampung, dengan kulit dan tulang, potong kecil-kecil (3-4 cm)1200 g
-
jamur kuping hitam kering direndam hingga lunak, dirobek-robek20 g
-
mijiu (anggur beras ketan Cina)500 g
-
garam2 sdt
-
gula batu (opcjonalnie)1 sdt
-
goji berry20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
38 g
Kalorie
2000 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hidangan Ayam
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sapi Iris Dang Gui
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Tumis Sapi Kimchi
Brak ocen
Ayam Goreng Kunyit
Brak ocen
Daging Goreng Berempah
Brak ocen
Rendang Tok dengan Ketan Kuning
2 godz. 45 min
Ayam Santan Pedas
35 min
Bamia (Gulai Domba dengan Okra)
Brak ocen
Kalkun Kukus dengan Ricotta, Bayam dan Walnut
Brak ocen
Pastel Tutup Kari
Brak ocen
Sop Daging dengan Kembang Kol
2 godz.
Meatloaf
Brak ocen