Ayam Arak (Rice Wine Chicken)

Ayam Arak (Rice Wine Chicken)

5.0 2 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi

Składniki

  • minyak wijen
    40 g
  • jahe segar diparut
    100 g
  • ayam kampung, dengan kulit dan tulang, potong kecil-kecil (3-4 cm)
    1200 g
  • jamur kuping hitam kering direndam hingga lunak, dirobek-robek
    20 g
  • mijiu (anggur beras ketan Cina)
    500 g
  • garam
    2 sdt
  • gula batu (opcjonalnie)
    1 sdt
  • goji berry
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 38 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie