Tumis Ayam Jamur (Braised Chicken with Mushroom)

Tumis Ayam Jamur (Braised Chicken with Mushroom)

4.8 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porsi

Składniki

  • ayam dengan kulit dan tulang, potong kecil-kecil (3-4 cm)
    600 g
  • saus tiram
    60 g
  • kecap hitam
    30 g
  • siung bawang putih
    10
  • jahe segar iris tipis-tipis
    20 g
  • minyak wijen hitam (dipanggang)
    30 g
  • air
    50 g
  • jamur shitake kering dibilas, direndam hingga lunak, batang dibuang
    20
  • maizena
    10 gram
  • daun bawang dicincang halus, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 21 g
Kalorie 1347 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie