Ayam Lada Hitam (Spicy Black Pepper Chicken)

Ayam Lada Hitam (Spicy Black Pepper Chicken)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porsi

Składniki

  • sayap ayam (berkisar 6-8 sayap ayam), dibelah dua di sendi
    600 g
  • kecap asin
    20 g
  • kecap hitam
    20 g
  • saus tiram
    50 g
  • minyak wijen hitam (dipanggang)
    10 g
  • biji lada hitam dikeringkan (lihat tips)
    20 g
  • gula batu
    10 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    2 sdm
  • maizena
    2 sdt
  • bawang bombai iris-iris
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 421 kcal / 1761 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie