Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 7 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease
- 2 large eggs, divided
- 5 oz sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 pinch salt
- 14 oz all-purpose flour
- 1 tbsp baking powder
Filling
-
25
oz quince paste, cut into pieces (see Tip)
lub 25 oz guava paste, cut into pieces (see Tip) - 2 ½ oz sweet wine (e.g. Port, Marsala, Brandy)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2865.8 kJ / 685 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 177.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Lava Cake
45min
Orange Curd Tart
1h 20min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50min
Caramel Éclairs
2 godz. 25 min
Apricot Jam
20min
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min
Raspberry Jam
45min
Chicken Liver Pate
25min
Lemon Caper Aioli
10min
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2h
Leek Pie
1h 45min
Ratatouille (Confit Byaldi)
2h