Gluten-Free Bread

Gluten-Free Bread

4.7 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices

Składniki

  • white basmati rice
    4 oz
  • brown rice long grain
    4 oz
  • millet grain
    3 oz
  • unsalted butter to grease
  • garbanzo flour
    1 oz
  • arrowroot flour
    5 oz
    5 oz corn starch
  • chia seed (opcjonalnie) plus extra to sprinkle
    1 oz
  • pumpkin seeds (opcjonalnie) plus extra to sprinkle
    2 oz
  • xanthan gum
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • honey
    2 tbsp
  • water plus extra to brush
    14 oz
  • dried instant yeast
    2 tsp
    1 oz fresh yeast
  • macadamia oil
    1 oz
    1 oz sunflower oil
  • apple cider vinegar
    1 tsp
    1 tsp white vinegar
  • large eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 232 kcal / 973 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...