Gluten-Free Bread
TM5 TM6

Gluten-Free Bread

4.7 (47 ocen)

Składniki

  • 4 oz white basmati rice
  • 4 oz brown rice, long grain
  • 3 oz millet grain
  • unsalted butter, to grease
  • 1 oz garbanzo flour
  • 5 oz arrowroot flour
    lub 5 oz corn starch
  • 1 oz chia seed, plus extra to sprinkle (opcjonalnie)
  • 2 oz pumpkin seeds, plus extra to sprinkle (opcjonalnie)
  • 2 tsp xanthan gum
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp honey
  • 14 oz water, plus extra to brush
  • 2 tsp dried instant yeast
    lub 1 oz fresh yeast
  • 1 oz macadamia oil
    lub 1 oz sunflower oil
  • 1 tsp apple cider vinegar
    lub 1 tsp white vinegar
  • 2 large eggs

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
973 kJ / 232 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy