Urządzenia i Akcesoria
Sponge cake (luchtige cake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 sneetjes
Składniki
-
boter voor het invetten
-
eieren (elk 53-63 g) (zie tip)4
-
suiker naar smaak100 - 120 g
-
½ tl natuurlijk vanille-extractvanillesuiker, huisgemaakt1 tl
-
bloem120 g
-
zout (opcjonalnie)1 snuifje
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneetje
Białko
5 g
Kalorie
641 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Muffins met chocoladechips
1 godz.
Glazuur
5 min
Profiteroles
2 godz.
Roomboterglazuur
5 min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20 min
Appeltaart
1 godz.
Zoet kruimeldeeg
1 godz. 50 min
Glutenvrije frambozen rolgebak
Brak ocen
Chocolade toffee cake
2 godz.
Glutenvrije Chocolade Cupcakes met Botercrème
Brak ocen
Appelcake
1 godz.
Marmercake
2 godz.