Wersje kompatybilne
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů parmazánu
- 10 gramů čerstvé petržele
- 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky, plus navíc na ozdobu
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na kostky (2 cm)
- 1 čajová lžička soli
- 1150 gramů vody
- 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
- 400 gramů těstovin typu penne rigate
- 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
- 150 gramů ricotty
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3254 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1049 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientální kuře v jogurtu
40min
Hráškové rizoto s pancettou
30 min
Penne s kuřetem a sladkou BBQ omáčkou
40min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1 godz. 15 min
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1h 40min
Chilli con carne
1 godz.
Penne se slaninou a zeleninou
35min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45 min
Masem plněné brambory s karamelizovanou cibulí
1 godz. 15 min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45 min
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 min