Terrina di anatra e pollo con amarene

Terrina di anatra e pollo con amarene

4.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • di pancetta affumicata a fette
    300 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di carne trita di maiale
    450 g
  • di carne trita di pollo
    300 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • di ketchup
    1 cucchiaio
  • di brandy
    40 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di pistacchi tritati
    30 g
  • di amarene
    40 g
    40 g di mirtilli freschi
  • di petto d'anatra affumicato, affettato (circa 1-2 mm)
    200 g
  • di peperoni rossi arrostiti in scatola
    250 g
  • di filetto di petto di pollo, senza pelle tagliato a fette (circa 5 mm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 424.4 kcal / 1775.7 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 401 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...