Terrina di anatra e pollo con amarene

Terrina di anatra e pollo con amarene

4.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 300 g di pancetta affumicata a fette
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 450 g di carne trita di maiale
  • 300 g di carne trita di pollo
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaio di ketchup
  • 40 g di brandy
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di pistacchi tritati
  • 40 g di amarene
    40 g di mirtilli freschi
  • 200 g di petto d'anatra affumicato, affettato (circa 1-2 mm)
  • 250 g di peperoni rossi arrostiti in scatola
  • 200 g di filetto di petto di pollo, senza pelle tagliato a fette (circa 5 mm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 401 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 1775.7 kJ / 424.4 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...