Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 kabak (yaklaşık 500 g)
- ½ tk tuz, ekstra 3-4 tutam tuz
- 60 g mozarella
- 3 - 4 sap maydanoz yaprağı
- 70 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 60 g soğan, ikiye bölünmüş
- 125 g dana kıyma
- 10 g sıvı yağ
- 400 g doğranmış domates konservesi
- ½ tk fesleğen, kurutulmuş
- ½ tk kekik
- 20 g domates salçası
- ¼ tk pul biber
- 1 - 2 tk keçiboynuzu özü (opcjonalnie)
- 200 g lor peyniri, taze, yumuşak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1512 kJ / 378 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tavuk Dürüm
40 min
Ton Balıklı Makarna
1h
Körili Coleslaw
10min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1h 25min
Buharda Pişmiş Çipura ve Renkli Biberler
25 min
Patatesli Pastırmalı Omlet
45 min
Tavuklu Buddha Bowl
1h
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10 min
Protein Tozlu Frambuazlı Cheesecake
3 godz. 30 min
Sabayon Soslu Elma
40 min
Kalamarlı Börülce Yahnisi
Brak ocen