Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g soyulmuş badem
- 30 g Hindistan cevizi unu
- 2 tk glutensiz kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 yumurta
- 60 g pudra şekeri
- 120 g süt, herhangi bir çeşit
- 50 g zeytinyağı
- 1 ½ tk vanilya özü, doğal (opcjonalnie)
- 125 g yaban mersini, dondurulmuş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 884.9 kJ / 210.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ketojenik Krakerler
1h
Hindistan Cevizi Sütü
15min
Glütensiz Çikolatalı Kek
1h 15min
Fındıklı Bolonez Sos (Vejetaryen)
35min
Zencefilli Salata Sosu
10min
Brokoli Kuskusu Eşliğinde Yoğurtlu Körili Tavuk
45min
Füme Somonlu Karabuğdaylı Bliniler
2h
Glütensiz Kakaolu Pandispanya
40min
Yulaflı Kurabiye
1h 5min
Füme Somon ve Kabaklı Makarna
35min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50 min.
Çikolatalı Çiğ Kurabiye Topları
10min