Caramel Éclairs

Caramel Éclairs

4.1 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 pieces

Składniki

Choux Pastry
  • water
    5 oz
  • unsalted butter cut into pieces
    2 ½ oz
  • sugar
    2 tsp
  • salt
    ⅛ tsp
  • all-purpose flour
    4 oz
  • large eggs
    3
Caramel Sauce
  • sugar
    9 oz
  • heavy whipping cream divided
    7 oz
  • water divided
    36 oz
  • unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
    1 oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    ½ oz
  • vinegar
    1 tbsp
Pastry Cream
  • vanilla bean pod
    1
    1 ½ tsp vanilla bean paste
  • whole milk
    17 ½ oz
  • large eggs
    3
  • sugar
    3 ½ oz
  • corn starch
    1 ½ oz

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 364.4 kcal / 1524.7 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 102.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...