
Urządzenia i Akcesoria
Caramel Éclairs
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 pieces
Składniki
Choux Pastry
-
water5 oz
-
unsalted butter cut into pieces2 ½ oz
-
sugar2 tsp
-
salt⅛ tsp
-
all-purpose flour4 oz
-
large eggs3
Caramel Sauce
-
sugar9 oz
-
heavy whipping cream divided7 oz
-
water divided36 oz
-
unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces½ oz
-
vinegar1 tbsp
Pastry Cream
-
vanilla bean pod1
-
whole milk17 ½ oz
-
large eggs3
-
sugar3 ½ oz
-
corn starch1 ½ oz
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
364.4 kcal /
1524.7 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
42.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
102.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cinnamon Roll Waffles
1 godz. 35 min
Plum brioche buns
2 godz. 30 min
Quick Rise Basic Bread
45 min
Maple Pecan Pie
1 godz. 15 min
Orange Caramel Choux Puffs
1 godz. 20 min
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
2 godz. 55 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Apricot Jam
20 min
Butterscotch Pudding
35 min
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min
Neapolitan Ice Cream
3 godz. 50 min
Thick and Creamy Custard
15 min