Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 5 oz water
- 2 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 tsp sugar
- ⅛ tsp salt
- 4 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
Caramel Sauce
- 9 oz sugar
- 7 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tsp lemon juice
- ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp vinegar
Pastry Cream
-
1
vanilla bean pod
lub 1 ½ tsp vanilla bean paste - 17 ½ oz whole milk
- 3 large eggs
- 3 ½ oz sugar
- 1 ½ oz corn starch
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1524.7 kJ / 364.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 102.2 mg
Alternatywne przepisy
Crinkle Cookies
1 godz.
Latkes
35min
Marshmallow Crispy Rice Treats
30 min
Chocolate Hazelnut Ganache Phyllo Cups
1 godz.
Maple Pecan Tart
1 godz. 15 min
Beer Cheese
15min
Sticky Buns
3h 45 min
Portuguese Custard Tarts
1h 10min
Beignets
3h
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4h 35min
Thick and Creamy Custard
15min
Southern Banana Pudding
4h 45min