Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 45 g sugar, divided
- 120 g water, room temperature
- 7 g active dry yeast
- 55 g butter, divided, (45 g melted, 10 g diced, to grease)
- 290 g milk, room temperature
- 635 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 10 g salt, good quality
Toutons
- 250 g vegetable oil, to fry
Bread
- butter, melted, to brush, plus extra to serve
- molasses, to serve
- powdered sugar, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383.2 kJ / 330.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Canadian Pie Pastry
15min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Lemon Peel Pound Cake
1u. 50min
Lemon Pudding Souffles
40 min
Canadian Strawberry Shortcake
30 min
Artisan Bread (Betty) Metric
4 godz. 35 min
Mixed berry jam tart
2h 35min
Basic bread dough
5min
Caramel sauce
1h 30min
Apple Pie Filling Preserve
45 min
Wonderful White Bread
5h
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h