
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft Cake
- 120 g butter cold, plus extra for greasing
- 100 g sugar
- 2 eggs
- 150 g milk
- 200 g flour
- 50 g potato starch
- 1 vanilla pod seeds only
- 10 g baking powder
Caramel <br>
- 250 g sugar
- 75 g salted butter cold
- 160 g cream min 30% fat
- 1045 g water
- 1 ½ tsp lemon juice (see tip)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 365 kcal / 1529 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 91 mg