Urządzenia i Akcesoria
Soft Cake with Salted Caramel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices
Składniki
Soft Cake
-
butter cold, plus extra for greasing120 g
-
sugar100 g
-
eggs2
-
milk150 g
-
flour200 g
-
potato starch50 g
-
vanilla pod seeds only1
-
baking powder10 g
Caramel <br>
-
sugar250 g
-
salted butter cold75 g
-
cream min 30% fat160 g
-
water1045 g
-
lemon juice (see tip)1 ½ tsp
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
91 mg
Białko
4 g
Kalorie
1529 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemang Paper Cup
1 godz. 25 min
Sichuan Chili Oil
50 min
Chicken broth with bread dumplings
1 godz. 5 min
Pineapple Upside Down Cake
1 godz. 15 min
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Semprit Cookies
50 min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6 godz.
White chocolate and tropical trifle
1 godz. 45 min
Spiced Beef Rolls
3 godz. 10 min
Vanilla Cream Gugelhupf
1 godz. 20 min
Crispy Donuts
2 godz. 30 min
Ultimate Chocolate Cake
2 godz. 15 min