Soft Cake with Salted Caramel
TM6

Soft Cake with Salted Caramel

4.3 (6 ocen)

Składniki

Soft Cake

  • 120 g butter, cold, plus extra for greasing
  • 100 g sugar
  • 2 eggs
  • 150 g milk
  • 200 g flour
  • 50 g potato starch
  • 1 vanilla pod, seeds only
  • 10 g baking powder

Caramel <br>

  • 250 g sugar
  • 75 g salted butter, cold
  • 160 g cream, min 30% fat
  • 1045 g water
  • 1 ½ tsp lemon juice (see tip)
  • 1 tbsp vinegar

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1529 kJ / 365 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
0.8 g
Sód
91 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy