Soft Cake with Salted Caramel

Soft Cake with Salted Caramel

4.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices

Składniki

Soft Cake
  • butter cold, plus extra for greasing
    120 g
  • sugar
    100 g
  • eggs
    2
  • milk
    150 g
  • flour
    200 g
  • potato starch
    50 g
  • vanilla pod seeds only
    1
  • baking powder
    10 g
Caramel <br>
  • sugar
    250 g
  • salted butter cold
    75 g
  • cream min 30% fat
    160 g
  • water
    1045 g
  • lemon juice (see tip)
    1 ½ tsp
  • vinegar
    1 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 91 mg
Białko 4 g
Kalorie 1529 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...