Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Wasser, kalt
- 20 g frische Germ (siehe Tipp)
- 250 g Dinkelvollkornmehl
- 250 g Weizenmehl, griffig
- 40 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten und Beträufeln
- 2 TL Salz
- 4 - 5 EL Rapsöl (hier kein Olivenöl verwenden)
- rote Zwiebeln, in Scheiben (3 mm), für die Dekoration
- Lauch, in Ringen (5 mm), für die Dekoration
- schwarze Oliven, entkernt, für die Dekoration
- Knoblauchzehen, in Scheiben, für die Dekoration
- Rosmarinblüten, nach Geschmack, für die Dekoration
- Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft, für die Dekoration
- Cocktailtomaten, für die Dekoration
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 476 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Ingwer-Oxymel
50 menit
Buchweizencracker mit Schwarzkümmel
1j
Dinkelzwieback
6h
Waldorfsalat mit Weintrauben
1j
Pitabrote
2j
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade (XXL)
1 godz. 5 min
Talggen
1 Std. 40 Min
Cantuccini
1h 50min
Haselnuss-Orangen-Creme
55 Min
Knäckebrot
2j 30 menit
Focaccia Blumenwiese
1 Std. 40 Min
Italienische Tomatensauce
2j 5 menit