Sup Buntut

Sup Buntut

4.8 16 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 porsi

Składniki

  • buntut sapi potong kecil-kecil (4-5 cm)
    500 g
  • seledri (Chinese celery) potong kecil-kecil (3 cm), tambahkan irisan untuk hiasan
    100 g
  • air
    800 g
  • bawang merah
    40 g
  • siung bawang putih
    20 g
  • lada putih bubuk
    1 sdt
  • kayu manis (berkisar 5 cm)
    1 tangkai
    ½ sdt kayu manis bubuk
  • cengkeh bubuk
    1 sdt
  • pala bubuk
    ½ sdt
  • bunga lawang
    1
  • minyak zaitun
    40 g
  • wortel potong kasar (3 cm)
    180 g
  • kentang potong dadu (3 cm)
    180 g
  • garam
    1 sdm
  • kaldu sapi bubuk (opcjonalnie)
    1 sdt
  • tomat (berkisar 1), potong wedges
    120 g
  • daun bawang iris-iris
    1 batang
  • bawang goreng untuk hiasan
    1 sdm
  • jeruk nipis potong bagi dua
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 2308 mg
Białko 42 g
Kalorie 1983 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie