Tiborna de cogumelos e legumes de outono

Tiborna de cogumelos e legumes de outono

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
24 unidades

Składniki

De véspera
  • massa-mãe (ver dica)
    50 g
  • farinha tipo 65 (de preferência biológica)
    100 g
  • água filtrada
    100 g
  • Azeite q.b. p/ untar
  • água
    300 g
  • farinha tipo 65
    400 g
Chiabata com massa-mãe
  • sal
    10 g
  • Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
Cobertura
  • caju demolhado (1 hora aprox.)
    250 g
  • salsa
    30 g
  • limão (raspa e sumo)
    1
  • azeite
    70 g
  • mostarda
    20 g
  • paprika
    ½ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • alho
    3 dentes de
  • alho-francês cortado em pedaços
    200 g
  • bimis cortados em tiras longitudinais
    200 g
    200 g brócolos, cortados em tiras longitudinais
  • cogumelos frescos cortados em pedaços
    200 g
  • acelga cortada em juliana
    100 g
  • malagueta cortada em rodelas
    ½ - 1
Montagem
  • Azeite q.b. p/ untar e pincelar
  • alho p/ esfregar
    1 - 2 dentes de
  • agrião só as folhas
    50 g
  • limão (raspa e sumo) p/ temperar
    ½

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 231.8 kcal / 969.6 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 224.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...