Cremet rejesalat

Cremet rejesalat

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portioner

Składniki

  • ingefær skrællet
    5 g
  • fed hvidløg
    1
  • pistacienødder, usaltet, uden skal
    10 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    20 g
  • rejer, friske, pillede tarm og hale fjernet
    200 g
  • kokosfløde
    60 g
    60 g kokosmælk
  • chili, tørret i flager
    1 knivspids
  • salt
    ½ teske
  • salatblade
    100 g
  • spinatblade, friske
    60 g
  • mango, moden i skiver (2 mm)
    60 g
  • agurk halveret, i skiver (2 mm)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 672 mg
Białko 18 g
Kalorie 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie