Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
-
15
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 7 g di lievito di birra disidratato - 60 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 350 g di farina manitoba
- 1 uovo, leggermente sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 11319 kJ / 2705 kcal
- Białko
- 73.9 g
- Węglowodany
- 502.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.4 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 195.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danubio salato
3h
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Plumcake all'arancia
1h
Trecce dolci
4h
Cruffin (TM6)
4h 30 min
Corona pasquale al sesamo
1h 45min
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30 min
Mezzelune ripiene
1h 30min
Focaccia a bastone
5h
Pizzette rosse
4h
Pane dolce per la colazione
1h 30min