Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1280 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di farina tipo 0
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 100 g di olive nere denocciolate
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4h
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Focaccine con rosmarino
2h 30min
Panini all'olio (TM6)
1 Std. 10 Min
Focaccine con olive
3 Std. 50 Min
Pizzette
3 Std. 40 Min
Pane alla ricotta
3 Std.
Focaccine con pomodorini
3 Std. 40 Min
Pane bianco
3 Std.
Focaccia caprese
3 Std. 30 Min
Focaccine all'origano
1h 30min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min