
Urządzenia i Akcesoria
抹茶蛋黃月餅
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 顆
Składniki
麵皮
-
花生油 ,或任何植物油70 克
-
低筋麵粉 ,過篩250 克
-
奶粉35 克
-
抹茶粉5 克
-
蜂蜜150 克
內餡
-
鹹蛋黃 (生)20 顆
-
米酒少許
-
白豆沙355 克
-
無鹽奶油 ,切小塊30 克
-
抹茶粉15 克
-
高筋麵粉 ,灑粉用少許
-
蛋黃1 顆
-
水½ 大匙
Wartości odżywcze na 1 顆
Kalorie
101.4 kcal /
863.3 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
28.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
45.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

月圓餅香
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan

饗月中秋
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan