Kari ayam

Kari ayam

4.3 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porsi

Składniki

  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 3 paha utuh), potong kecil-kecil (3-4 cm)
    750 g
  • bubuk kari
    20 g
  • garam
    2 sdt
  • cabai kering biji dibuang, dan direndam hingga lunak, potong sepanjang 5 cm
    15 - 20
  • siung bawang putih
    3
  • bawang merah (berkisar 10 bawang merah)
    100 g
  • kemiri
    5
  • kunyit dikupas
    10 g
  • lengkuas dikupas
    10 g
  • minyak sayur
    60 g
  • air
    120 g
  • daun kari segar
    15
  • serai segar bagian putih saja, potong sepanjang 5 cm dan dimemarkan
    2 batang
  • kentang potong wedges kecil
    300 g
  • santan
    200 - 240 g
  • gula
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 18 g
Kalorie 1895 kJ / 453 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie