Ayam garam masala
TM6 TM5 TM31

Ayam garam masala

2.0 (1 ocena)

Składniki

Bumbu rempah garam masala

  • 2 sdt biji lada hitam
  • 2 sdm biji ketumbar
  • 1 sdm biji jinten putih
    lub 1 sdm biji jinten
  • ½ sdt pala bubuk
  • 1 sdt cengkeh
  • 1 sdm kapulaga bubuk
  • ½ sdt kayu manis bubuk
  • 1 dried bay leaf (daun salam Eropa kering)

Ayam garam masala

  • 400 g tomat hancur (crushed tomatoes), kalengan
  • 80 g krim asam (sour cream), 10% lemak
  • 50 g mentega
  • 1 sdt gula (opcjonalnie)
  • ¾ sdt garam, sesuai selera
  • 500 g fillet dada ayam, tanpa kulit, potong dadu (3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porsi
Kalorie
1159 kJ / 277 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy