Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g di acqua e un po' di più per il forno
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 15 g di zucchero semolato
- 500 g di farina di grano
- 15 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino colmo di sale fino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Pane ticinese
1h 50min
panini al latte
2 Std. 5 Min
Pane paesano
3h
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Impasto per pizza
1h
Pane bianco
3h
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pane integrale in cassetta
4h
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Focaccia al rosmarino
2h 30min