Rejer med ananassauce og ris

Rejer med ananassauce og ris

5.0 1 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portioner

Składniki

  • peanuts, usaltede ristet
    50 g
Korianderdressing
  • korianderblade, friske
    40 g
  • ingefær skåret i skiver (3 mm)
    10 g
  • olivenolie
    100 g
  • forårsløg skåret i skiver (3 mm)
    20 g
  • limejuice, friskpresset
    ½ spsk
  • farin
    5 g
    1 spsk honning
  • salt
    2 - 3 knivspids
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspids
Ris
  • ris, basmati
    200 g
  • vand
    500 g
  • salt
    ½ tsk
Sautérede rejer og marinerede ananas
  • olivenolie
    30 g
  • fed hvidløg
    3
  • rejer, friske, pillede
    250 g
  • rødløg skåret i halve
    100 g
  • ananas, frisk skåret i tern (2 cm)
    650 g
  • rød peberfrugt skåret i skiver (ca. 4 cm)
    180 g
  • citrongræs, frisk (se tip)
    1 kvist
  • fiskesauce
    2 spsk
  • limejuice, friskpresset
    20 g
  • farin
    20 g
  • tomatpure
    20 g
  • vand
    150 g
  • cherrytomater skåret i halve
    10 - 12

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 204 mg
Białko 8 g
Kalorie 2576 kJ / 615 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie