Rendang Sapi

Rendang Sapi

5.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porsi

Składniki

  • bumbu merah suhu ruang
    100 g
  • bumbu kuning suhu ruang
    100 g
  • kelapa parut segar
    50 g
  • jinten putih bubuk
    ½ sdt
  • bunga lawang bubuk
    ½ sdt
  • pala bubuk
    ½ sdt
  • kayu manis bubuk
    ½ sdt
  • cengkeh bubuk
    ½ sdt
  • daging sapi has dalam potong kotak (5 cm x 5 cm x 2 cm)
    800 g
  • santan
    500 g
  • daun kunyit potong sepanjang 10 cm
    3
  • daun salam segar
    4
  • daun jeruk purut segar
    7
  • gula aren
    20 g
  • garam
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 644 mg
Białko 22 g
Kalorie 7823 kJ / 1870 kcal
Tłuszcz 194 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 105 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie