Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
全麥麵包
- 380 克 水
- 1 小撮 糖
-
20
克 新鮮酵母 ,剝碎
lub 2 平茶匙 乾酵母粉 (約6克) - 500 克 全麥麵粉
- 100 克 葵花籽
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 油 ,塗抹烤盤用
乳酪醬
- 150 克 奶油乳酪
-
150
克 茅屋起士 (cottage cheese)
lub 150 克 希臘優格 - 1 顆 水煮蛋 ,剝殼切4等份 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 鹽
雞肉丸
- 50 克 帕瑪森起士 ,切小塊
- 400 克 雞絞肉
- 40 克 麵包粉
- 1 顆 蛋
- 1 茶匙 乾燥奧勒岡
- 10 克 蕃茄泥 (tomato purée)
- 15 克 醬油
- 油 ,油炸用
- 50 克 奶油乳酪
- 1 顆 紅甜椒 ,切成喙狀
- 1 顆 黃甜椒 ,切成王冠眉型
- 1 把 新鮮細香蔥
- 10 粒 去核黑橄欖 ,切環狀
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1031 kJ / 246.4 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 384 mg