Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵糰
- 290 克 牛奶
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 50 克 無鹽奶油 ,室溫回軟,切塊
- 30 克 糖
- 250 克 全麥麵粉
- 250 克 高筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
黑芝麻內餡
- 50 克 無鹽奶油 ,室溫回軟,切塊
- 100 克 黑芝麻 ,烤熟
- 50 克 糖
- 1 顆 蛋
組合
- 麵粉 ,撒粉用
彩色裝飾
- 200 克 糖
- 30 克 新鮮檸檬汁
- 食用色素 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg