Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)

Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)

4.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 portions

Składniki

Pâte
  • de sucre séparé (15 g + 30 g)
    45 g
  • d'eau à température ambiante
    120 g
  • de levure sèche active
    7 g
  • de beurre séparé, (45 g fondu, 10 g en dés, pour beurrer)
    55 g
  • de lait à température ambiante
    290 g
  • de farine tout usage séparée (375 g + 260 g) plus le reste pour saupoudrer
    635 g
  • de sel de bonne qualité
    10 g
Toutons (pains frits)
  • d'huile végétale pour la friture
    250 g
Pain
  • beurre fondu, pour badigeonner, plus un supplément pour le service
  • mélasse pour le service
  • sucre en poudre pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330.6 kcal / 1383.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 251.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...