Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na tenké plátky
- 150 gramů cibule, napůl
- 100 gramů sušených meruněk, napůl
- 400 gramů rebarbory, na kousky (2 cm)
- 200 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 400 gramů hnědého cukru
- 200 gramů jablečného octa
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce hořčičných semínek
- 2 čerstvé bobkové listy
- ¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- Wartości odżywcze
- na 1 zavařovací sklenici
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Sladká chilli omáčka
25 min
Loupání zázvoru (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Okurkový relish
1h 30 min
Fialkový sirup
2 godz. 30 min
Libečková sůl
5 Min
Lutika
1h 20 min
Taveňák z tvarůžků
35min
Džem z rebarbory a jahod
30 min
Brusinkové čatní
25 min
Džem z pomerančů
25 min
Šípkový sirup
24 Std. 30 Min