Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 40 g Hefe, zerbröselt
- 230 g Milch
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 150 g Rosinen
- 80 g Orangeat
- 80 g Zitronat
Belag und Fertigstellung
- 100 g Butter, in Flöckchen
- 80 g gehobelte Mandeln
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 48 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min
Quark-Nuss-Stollen
2 Std. 30 Min
Streuseltaler
1h 40min
Osternest
2h
Skandinavische Kringler
2 Std. 20 Min
Omas Teestollen
1h 40min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10h
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min