Stollen-Butterkuchen
TM6 TM5

Stollen-Butterkuchen

4.5 (157 ocen)

Składniki

Teig

  • 100 g Mandeln, blanchiert
  • 40 g Hefe, zerbröselt
  • 230 g Milch
  • 80 g Zucker
  • 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 Ei
  • ¼ TL Salz
  • 150 g Rosinen
  • 80 g Orangeat
  • 80 g Zitronat

Belag und Fertigstellung

  • 100 g Butter, in Flöckchen
  • 80 g gehobelte Mandeln
  • 50 g Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1364 kJ / 326 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.6 g
Sód
48 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy