Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, in Stücken
- 70 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Karamell und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 4 Äpfel
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 992 kJ / 245 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1h
Chimichurri - Argentinische Kräutersauce
3h 10min
Tessiner Polenta
45 min
Menü: Topinambursuppe, Lachs im Blätterteig mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
2h 15min
Risotto milanese
30 min
Brioche
9 godz. 30 min
Brioche
1 Std. 50 Min
Gazpacho
1h 15min
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Tarte Tatin
1h 15min
Honig-Glace
17h 45min
Trenette mit Pesto
45 min