Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
-
Milch20 g
-
2 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt20 g
-
Weissmehl etwas mehr zum Bestäuben350 g
-
Eier4
-
Zucker60 - 100 g
-
Salz1 TL
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Eigelb verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Appenzeller Biberli
2 godz. 20 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Toastbrot
3 godz.
Konditorcreme
15 min
Wiener Schoggi-Sablés
50 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Meringue
10 min
Marzipan
1 godz. 10 min
Sandwichbrot
3 godz.
Vollkorn-Burgerbrötchen
2 godz. 50 min
Pita Brot
2 godz.