Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g lente-uien, in stukken (3 cm)
- 150 g selder, in stukken (3 cm)
- 150 g wortelen, in stukken (3 cm)
- 50 g olijfolie
- 300 g rode splitlinzen
- 3530 g water
- 60 g tomatenpuree
- 2 tl zout, en iets meer om te koken
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 3 eieren
- 200 g paneermeel
- bloem, om te bewerken
- 600 g tomatenblokjes uit blik
- 20 g witte balsamico azijn
- 2 tl suiker
- 50 g crème fraîche
- 500 g droge pasta, type spaghetti
- 60 g rode paprika, in driehoekjes gesneden (1 cm x 1 cm x 1 cm)
- 2 - 3 ontpitte zwarte olijven, in kleine stukken
- verse peterselie, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1989.4 kJ / 475.5 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 566.9 mg
Alternatywne przepisy
Aardappelen ter garnituur of voor tortilla
30 Min
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 min
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Brak ocen
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2 Std.
Kokos en karamel cheesecake
Brak ocen
Glühwein
15 min
Rogge flatbreads
Brak ocen
Yoghurtijs met mango
12h
Kippennoedelsoep
1h 35min
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen
Gezouten-Karamelijs
14 Std.
Bundeltjes van sperziebonen met aardappelen en tijmboter
50 Min