涼拌雙瓜皮
TM6 TM5 TM31

涼拌雙瓜皮

(Brak ocen)

Składniki

  • 200 克 西瓜 取皮,削去綠色部分,刨絲
  • 200 克 南瓜 ,去皮去籽,刨絲
  • 1 茶匙 鹽
  • 5 克 新鮮紅辣椒 ,切段,約2公分
  • 10 克 蝦米
  • 10 克 蒜頭 (約2粒)
  • 2 大匙 魚露
  • 1 大匙 糖
  • 4 大匙 檸檬汁
  • 60 克 小蕃茄 ,切4等分
  • 2 片 檸檬葉 ,手撕成小片
  • 30 克 無鹽烤花生 ,稍微拍碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
466.3 kJ / 111.6 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
16.9 g
Tłuszcz
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Błonnik
2.6 g
Sód
85.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy