Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 西瓜 取皮,削去綠色部分,刨絲
- 200 克 南瓜 ,去皮去籽,刨絲
- 1 茶匙 鹽
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,切段,約2公分
- 10 克 蝦米
- 10 克 蒜頭 (約2粒)
- 2 大匙 魚露
- 1 大匙 糖
- 4 大匙 檸檬汁
- 60 克 小蕃茄 ,切4等分
- 2 片 檸檬葉 ,手撕成小片
- 30 克 無鹽烤花生 ,稍微拍碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 466.3 kJ / 111.6 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 85.1 mg