Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 克 水
- 210 克 油 ,多備一點刷油用
- 24 張 餛飩皮
- 250 克 雞胸肉 ,切半
- 1 顆 蛋
- 1 大匙 糖
- 1 顆 新鮮檸檬汁
- ½ 茶匙 咖哩粉
- 1 茶匙 芥末籽
- 1 顆 芒果 ,去皮去籽,切丁
- 200 克 鳳梨 ,切丁
- 1 顆 蘋果 ,去皮去籽,切丁
- 1 根 香蕉 ,去皮,切丁
- 1 小撮 新鮮九層塔 取葉,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 479.1 kJ / 114.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 20.7 mg