Sup lentil rempah khas Maroko

Sup lentil rempah khas Maroko

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porsi

Składniki

  • bawang bombai potong bagi dua
    150 g
  • minyak zaitun
    40 g
  • jahe bubuk
    1 sdt
  • ketumbar bubuk
    1 sdt
  • jinten putih bubuk
    1 sdt
  • bubuk paprika manis
    1 sdt
  • lada hitam bubuk tambahkan sesuai selera
    ¼ sdt
  • kayu manis bubuk
    ½ sdt
  • kunyit bubuk
    ½ sdt
  • cabai cayenne bubuk
    ¼ sdt
  • pala bubuk
    ¼ sdt
  • air
    750 g
  • dadu kaldu sayur (masing-masing untuk 0.5 l)
    2
    2 sdt penuh pasta kaldu sayur
  • lentil merah
    100 g
  • tomat hancur (crushed tomatoes), kalengan
    800 g
  • garam sesuai selera
    1 jumput
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    2 - 3 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 10 g
Kalorie 991 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie