Urządzenia i Akcesoria
Sup bening serbaguna
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porsi
Składniki
-
minyak zaitun20 - 25 g
-
campuran sayur untuk menumis (contoh: bawang bombai, bawang merah, bawang prei), potong kecil-kecil (2 cm)100 - 150 g
-
campuran sayur, untuk sup (contoh: zukini, wortel, labu kuning, ubi jalar, seledri Eropa, parsnip), potong kecil-kecil (2 cm)350 - 400 g
-
50 g kacang polong bekucampuran sayur beku (opcjonalnie)50 g
-
air700 - 800 g
-
1 dadu kaldu sayur (untuk 0.5 l)pasta kaldu sayur1 sdt
-
½ - 1 sdm kecap asingaram½ - 1 sdt
-
pasta kering untuk sup60 - 80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
5 g
Kalorie
670 kJ /
160 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Buku Masak Dasar
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sup Sayur Kuning
50 min
Sup Ayam
30 min
Sup Jamur Kurma Merah
Brak ocen
Sup Ubi Cina
25 min
Sup Bayam dan Wortel
Brak ocen
Sup Krim Kacang Polong
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Kaldu Kulit Bawang Bombai
1 godz. 5 min
Sup Jamur a la Hungaria
Brak ocen
Tekwan
1 godz. 45 min
Tom Yum Udang
15 min
Sup Labu Kuning
25 min