Essiggurken-Suppe (Rassolnik)
TM6 TM5

Essiggurken-Suppe (Rassolnik)

4.4 (18 ocen)

Składniki

  • 200 g Essiggurken, in Stücken
  • 100 g Rüebli, in Scheiben
  • 100 g Zwiebeln, geviertelt
  • 30 g pflanzliches Öl
  • 70 g Tomatenpüree
  • 300 g Hühnerherzen
  • 30 g Rollgerste
  • 1000 g Geflügelfond
    lub 1000 g Wasser
  • ½ TL Salz
  • 300 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
  • 10 schwarze Pfefferkörner
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 10 g Dill, frisch, abgezupft, zum Servieren
    lub 10 g Petersilie, frisch, abgezupft, zum Servieren
  • 60 g Crème fraîche zum Servieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1137 kJ / 272 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy