![Tomates con cebolla marinados Tomates con cebolla marinados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f783e0d-87c5-4986-a703-e3987048e073/Derivates/428b1218-9894-4526-a8af-8c9796c1fc51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 clavos
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharadita de granos de pimienta variada (negra, jamaica, blanca, etc.)
- 10 g de sal
- 2 cucharadas de vinagre de jerez
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 500 - 700 g de tomates variados en rodajas de 5 mm (valenciano, raf, kumato, corazón de buey, cherrys amarillos, verdes, etc.)
- 200 g de cebolla en rodajas de 5 mm
- 2 dientes de ajo en láminas
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 3942.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conserva de tomates cherry
1h 30 min
Langostinos rebozados con ajonesa y salsa cóctel
45 min
Sofrito de pimiento rojo y cebolla TM6
25 min
Masa madre en polvo
24 godz. 10 min
Higos o brevas con helado de yogur y dulce de higo
4h
Lentejas estofadas
3j
Pudin de perdiz
26sa 15 dk
Fabas con setas de primavera y perdiz (Cocción lenta)
18 Std. 30 Min
Croquetas de sopa de picadillo
9h 30min
Fabada asturiana de mazapán
2h
Sofrito de verduras
15 min
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4h