Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 clavos
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharadita de granos de pimienta variada (negra, jamaica, blanca, etc.)
- 10 g de sal
- 2 cucharadas de vinagre de jerez
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 500 - 700 g de tomates variados en rodajas de 5 mm (valenciano, raf, kumato, corazón de buey, cherrys amarillos, verdes, etc.)
- 200 g de cebolla en rodajas de 5 mm
- 2 dientes de ajo en láminas
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 3942.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espigas de cerveza, queso y cebolla frita
14 Std.
Chocolate con picatostes (Focaccia con dip de morcilla)
3h 30min
Flor de cebolla frita
30 min
Ensalada de escarola, fusilli con ternera y crema de chocolate
35min
Cuajada de carnaval
4 godz. 45 min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4 godz. 30 min
Garbanzos con boletus y chorizo (Cocción lenta)
12 godz.
Estofado de ciervo con setas
1h
Crema de verduras y ortigas con granola
1 Std. 15 Min
Cuajada con miel y frutos secos
2h
Compota a la antigua
2h 30min
Arroz con leche al estilo asturiano
1h