蒜蓉粉丝蒸大虾

蒜蓉粉丝蒸大虾

4.3 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份

Składniki

  • 冬粉 (粉丝)
    200 - 250 克
  • 温水 浸泡用
  • 蒜瓣
    70 克
  • 食油
    40 克
  • 盐 (opcjonalnie)
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 35 克
  • 酱青
    40 克
  • 米酒
    20 克
    20 克 白葡萄酒
  • 700 克
  • 鲜虾 中型,去肠泥
    200 - 250 克
  • 新鲜扁豆
    200 克
  • 青葱 切葱花,或切卷丝(参考贴士),装饰用
    50 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 16 g
Kalorie 1832 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...