Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 新鲜姜 ,切片
- 30 克 蒜瓣
- 40 克 食油
- ¼ 茶匙 芥菜籽
- ¼ 茶匙 白色扁豆
- ¼ 茶匙 孜然籽
- ¼ 茶匙 茴香籽
- 8 个 丁香
- 10 克 肉桂棒
- 150 克 大洋葱 ,切片
- 50 克 小红葱 ,切片
- 2 个 八角
- 5 小支 新鲜咖喱叶
- 2 汤匙 辣椒粉
- 700 克 全鸡腿 (约2个全鸡腿),带皮和骨,切块 (3-4公分)
- 150 克 酱青
- 10 克 黑酱油
- 2 茶匙 糖
- 20 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g