Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
-
170
g boter, in blokjes
lub 170 g margarine - 170 g basterdsuiker
- 3 eieren, medium (53-63 g)
- 170 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat van sodium
- 1 tl natuurlijk vanille-extract (opcjonalnie)
Vulling
- 100 g confituur (bv. aardbei en framboos)
- 200 g slagroom (ong. 48% vet)
- 150 g frambozen
- 1 el poedersuiker, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Kikkererwten shoarma salade bowl
40min
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Kimchi mac&cheese
50min
Italiaanse brunch
1h 30min
Panuchos de cochinita pibil (Mexicaanse taco's)
35min
Vanillesiroop
30min
Volkoren pitabrood
Brak ocen
Keftedes (gehaktballen)
Brak ocen
Kalfszwezerik met lente-uien
Brak ocen
Crème anglaise
15min
Dracula bloed
Brak ocen