Victoria Sponge cake
TM6 TM5 TM31

Victoria Sponge cake

(Brak ocen)

Składniki

Sponge cake

  • 170 g boter, in blokjes
    lub 170 g margarine
  • 170 g basterdsuiker
  • 3 eieren, medium (53-63 g)
  • 170 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat van sodium
  • 1 tl natuurlijk vanille-extract (opcjonalnie)

Vulling

  • 100 g confituur (bv. aardbei en framboos)
  • 200 g slagroom (ong. 48% vet)
  • 150 g frambozen
  • 1 el poedersuiker, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1683 kJ / 402 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
25.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy