Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
-
170
g boter, in blokjes
lub 170 g margarine - 170 g basterdsuiker
- 3 eieren, medium (53-63 g)
- 170 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat van sodium
- 1 tl natuurlijk vanille-extract (opcjonalnie)
Vulling
- 100 g confituur (bv. aardbei en framboos)
- 200 g slagroom (ong. 48% vet)
- 150 g frambozen
- 1 el poedersuiker, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Zalm mozaïek
Brak ocen
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1sa 15 dk
Geroosterde bananen affogato
Brak ocen
Alpenmacaroni
45 Min
Levercake
Brak ocen
Lemon curd
20min
Crème anglaise
15 Min
Karamelpoeder
1 Std.
Halloween quiche
2h