Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruimeldeeg
- 200 g ongezouten boter, gekoeld en in stukken
- 400 g bloem
- 4 eierdooiers
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 50 g bloemsuiker
- ongezouten boter
Appelmengsel
- 1500 g appels (alle soorten), geschild, klokhuis verwijderd en in vieren gesneden
- ½ tl kaneel
- 40 g suiker
Meringuevulling
- 4 eiwitten
- 150 g bloemsuiker
- kaneel
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1940 kJ / 461 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citroenmeringuetaart
2h 30min
Gezouten karameltaart
2h 40min
Appeltaart
1h
Eenvoudige appeltaart
45 Min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Cheesecake (ongebakken)
5h 30min
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
Brak ocen
Brownies
50 min
Pompoen vingers
Brak ocen
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2h
Kip- en aspergetaartjes
1 godz. 35 min
Taart van pindakaas en chocolade
1h 20 min