Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zanddeegbodem
- 65 g witte suiker
- 200 g bloem
- 170 g boter, in stukken
Gezouten karamel
- 250 g witte suiker
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 100 g boter, in stukken
- 80 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- ¼ - ½ tl zout
- 1 el azijn
- 200 g donkere chocolade, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1 Std. 30 Min
Garnaal en zoete aardappel beignets
55min
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Pas d’évaluation
Gember schillen
Pas d’évaluation
Beef Wellington
10h 10min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14h 55min
Lemon curd
20 Min
Basis karamel
25 Min
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Pas d’évaluation
Gebakken aardappelpuree monsters
Pas d’évaluation
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 Min
Gezouten karamel toffees
1 Std. 45 Min