Alpenmacaroni

Alpenmacaroni

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

Macaroni
  • Gruyère kaas in stukken (± 3 cm)
    100 g
  • vastkokende aardappelen in blokjes (1 cm)
    400 g
  • water
    450 g
  • opklopbare room, 30-40% V.G.
    300 g
  • zout
    1 tl
  • gemalen peper
    ¼ tl
  • appels in stukken (2 cm)
    500 g
  • droge pasta, type macaroni
    250 g
  • bloem
    40 g
  • uien in fijne ringen
    160 g
  • boter
    30 g
Appelmoes en afwerking
  • citroensap
    25 g
  • suiker naar eigen smaak
    20 - 40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 20 g
Kalorie 3642 kJ / 874 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...