Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olie, om in te vetten
- bloem, om te bewerken
-
100
g donkere chocolade 85%, in stukken
lub 100 g donkere chocolade 70%, in stukken - 200 g verse champignons de Paris, gehalveerd
- 120 g melk
-
80
g olie
lub 80 g boter, in stukken - 1 tl oploskoffie (opcjonalnie)
- 90 - 110 g suiker
- 1 tl vanillearoma
- 2 eieren
- 120 g patisserie bloem (zie variatie)
- 30 g ongezoete cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat van sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 816.9 kJ / 195.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 153.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebakken aardappelpuree monsters
Brak ocen
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Cashew brood wentelteefjes
Brak ocen
Chocolade babka
3h
Lactosevrije luikse wafels
1 Std. 30 Min
Simit - Turkse sesam bagel
2 godz. 10 min
Drie kaas pides
1h 40min
Glutenvrije peperkoekkoekjes
2 godz. 35 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Crème anglaise
15 Min
Vloeibare custard
Brak ocen