Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g onions, quartered
- 700 g floury potatoes, peeled, cut in sixths
- 3 medium eggs
- 2 Tbsp olive oil
- 1 Tbsp white vinegar
- 25 g fresh parsley, leaves only
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp dried mint (opcjonalnie)
- 50 g breadcrumbs
- 1000 g mince (pork, chicken or mixed meats)
- frying oil (eg. Vegetable oil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Migas with Padrón Peppers
Brak ocen
Vegetable Peel Chips and Cheese Balls
35 min
Eastern European Brunch
1 Std. 30 Min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50 Min
Beef Roulades with Gherkins and Red Cabbage
2h 10 min
Noodle Soup
35 min
Creamy Mushroom Soup; Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1h 5min
Marble Cake
2h 10 min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2 Std. 15 Min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2 Std. 40 Min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 Min