Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- ½ malagueta (opcjonalnie)
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 80 g cenoura
- 50 g pimento amarelo
- 50 g pimento verde
- 50 g pimento vermelho
- 1 ½ c. chá de colorau
- 2 c. chá de sal
- 200 g tomate em pedaços
- 700 g água
- 800 g postas de cação
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 570 kJ / 136 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de bacalhau e marisco
1óra
Sopa rica de peixe
2óra 30p
Sopa de peixe alentejana
40 min
Sopa de agriões
40 min
Misturas
1óra
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55min