Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tonkatsu-Sauce
- 30 g Worcester-Sauce
- 15 g dunkle Sojasauce
- 15 g Austernsauce
- 40 g Ketchup
- 10 g Zucker
Japanische Kroketten und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 650 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 x 3 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 20 g Butter, in Stücken
- 150 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 10 g dunkle Sojasauce
- 3 Prisen Pfeffer
- Speisestärke zum Bearbeiten
- 2 Eier
- Mehl zum Panieren
- Panko zum Panieren
- Öl zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 920 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai-Bällchen
1h 40min
Chickenwings mit Erdnuss-Sauce
45min
Teig für Wan Tans
1 Std. 15 Min
Geschmorter Schweinebauch in Softbuns
1 Std. 20 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1 Std. 10 Min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1h 40min
Blumenkohl Buffalo Style
1 Std.
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3 Std. 10 Min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50min
Miso-Udon-Suppe
8 Std. 30 Min
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 Std. 50 Min